Talent

Talenten moeten benut worden en vaardigheden moeten geoefend worden. Om ergens beter in te worden, moet het gedaan worden. Jongeren kunnen talenten aan Miraah presenteren (ouders en derden mogen dit uiteraard ook doen namens de jongeren), dit kan in de vorm van gedichten, artikelen, fotoreportage, verslag van een evenement, tekeningen/collages (foto ervan) of filmpjes. Zolang de inhoud niet in strijd is met de Islam zal Miraah binnen haar netwerk op zoek gaan naar een platform om dit talent tentoon te stellen.

Voor jongeren zelf heeft dit een grote positieve invloed op hun zelfbeeld, omdat erkenning plaatsvindt. Niet persé erkenning van het talent, maar erkenning van de persoon.  Bovendien zal het een motiverende werking hebben om zichzelf te verbeteren in betreffende talent, welke van nut kan zijn in de toekomst.

Voor andere jongeren is het inspiratie, inspiratie, inspiratie! Kinderen en jongeren leren van elkaar en kunnen elkaar gemakkelijker raken en beïnvloeden. Daarbij komt dat wanneer ‘een podium’ beschikbaar is voor een ander, deze dus ook in hun eigen bereik komt te liggen.

De oproep hier is om zoveel mogelijk talent te signaleren en deze voor te dragen, maar ook om podiumplekken (websites /  evenementen / projecten) beschikbaar te stellen, zodat een goede match gevonden kan worden voor specifieke talenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s