Voor ouders

Het is voor ouders pijnlijk om te zien dat hun kinderen het moeilijk hebben. En zeer frustrerend als je hen niet kan helpen. Gelukkig hoeven ouders er niet alleen voor te staan.

Voordat kinderen verder op weg geholpen kunnen worden, moeten zij eerst begrepen worden. Ze hebben een eigen manier van denken, handelen en de wereld zien. De hulpverlening hier in het Westen werkt vanuit hun perspectief en dat is heel fijn.
Als ouder moet je wel de moed hebben om hulp te vragen. Daar zit absoluut geen schande in, zeker niet als het groot verschil kan uitmaken voor het leven van de kinderen. Ook betekent het accepteren van hulp niet dat de eigen cultuur en religie wordt verloochend.

Mijn advies aan ouders is: neem de hulpverleners en hun adviezen serieus, zij hebben immers ook een heel team van professionals achter zich dat meedenkt over jouw kinds’ specifieke situatie.
En zoek steun bij Allah(SWT) middels Qur’an, Hadith, islamgeleerden, imams en moslimprofessionals.

Moge Allah (SWT) jullie sabr, kennis en wijsheden geven. En zegeningen en genade over jullie en jullie gezin doen neerdalen. Ameen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s