Opleidingenregister HBO & WO

Het kiezen van een passende opleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Scholieren moeten relatief vroeg een profiel kiezen, zonder een duidelijk beeld te hebben van welk beroep zij later willen uitoefenen. Hier wordt vaak wel begeleiding voor aangeboden, maar als eenmaal de profielkeuze is gemaakt wordt er niet tot weinig aandacht besteed aan de beroepsperspectieven.

Tot de scholieren in het eindexamenjaar overspoeld worden met informatie over diverse opleidingen.

Miraah is van mening dat het ideale moment om na te denken over een vervolgopleiding in het voorexamenjaar is. Dus wanneer een scholier in 4 HAVO of 5 VWO zit, voor respectievelijk een HBO-opleiding of een WO-opleiding.

Om oriënteren op een vervolgopleiding gemakkelijker te maken heeft Nargis Ghani twee opleidingenregisters samengesteld, waarin álle HBO en WO opleidingen in Nederland zijn opgenomen. In een oogopslag is in het register te zien aan welke instelling de opleiding aangeboden wordt, welke beroepsmogelijkheden je hebt na het volgen van de opleiding en aan welke profieleisen voldaan moet worden.

Vanuit Miraah wordt individuele en groepsgewijze begeleiding geboden om te helpen bij het kiezen van een passende vervolgopleiding.

Opleidingenregister HBO, voor het schooljaar 2017/2018

HBO-opleidingen 2017/2018 (pdf formaat)

Opleidingenregister WO, voor het schooljaar 2017/2018

WO-opleidingen 2017/2018 (pdf formaat)

*Voor het aanvragen van begeleiding kan je geheel vrijblijvend contact via het contactformulier*

Advertentie