Delftse Mamazorg

We zijn verheugd mede te delen dat Miraah een samenwerkingsverband is aangegaan om gezinnen in Delft (en omstreken) bij te staan met informele steun en hulpverlening. De verschillende expertises van de aangesloten professionals komen bijeen in hulp aan ‘de moeder’, vandaar de naam Delftse Mamazorg voor dit samenwerkingsverband.
DelftseMamazorg_logo

In dit samenwerkingsverband neemt Miraah hulpvragen met betrekking tot opvoeding en ontwikkeling op zich, ook hulp aan kinderen en jongeren worden vanuit Miraah verzorgd.

Hulp aan zwangere vrouwen die sociaal-emotionele ondersteuning kunnen gebruiken, of na de bevalling meer aandacht en zorg nodig hebben dan de geïndiceerde kraamzorg uren wordt door Kraamzorg Babylief verzorgd. Ook is Kraamzorg Babylief gespecialiseerd in het bieden van traumaverwerking bij bevallingen.

Saida treedt op als sociaal-maatschappelijk werker, bij wie voorop staat de het gezin de hulp krijgt die het nodig heeft om een veilige, liefdevolle en stress-vrije omgeving te worden. Dit omvat hulp bij het bijhouden van de administratie, het wijzen van de weg op de sociale kaart, maar ook het bijstaan van het gezin in officiële contacten met bv. jeugdzorg en de gemeente.

Binnen Delftse Mamazorg ondersteunen en adviseren de professionals elkaar en zijn de lijntjes kort om snel gepaste hulp te bieden. Dit wordt allemaal geboden op vrijwillige basis, zodat de hulp laagdrempelig en toegankelijk is.

Babylief_logo Saida_logo